Блатер се оправда: Не мога да следя всички във ФИФА


Блатер се оправда: Не мога да следя всички във ФИФА
Снимка: Getty Images/Guliver

1279 0

Във встъпителното си слово на откриването на конгреса на ФИФА в Цюрих президентът на организацията Сеп Блатер осъди корупцията във футбола и се оправда за избухналия скандал.

"Това е труден момент за ФИФА. Вчерашният инцидент влияе негативно на репутацията на нашата организация. Срамно е, че това е така. И това трябва да спре тук и сега. Този корупционен скандал не може да остане без наказани. Аз и всички ние не можем да следим постоянно всички членове на ФИФА. Тук е и моята вина:, коментира Блатер.

"Слава Богу, че във футбола, както и в живота, тези, които са замесени в корупция, са малцинство. Но така или иначе те трябва да си понесат отговорността. Следващите месеци ще бъдат не най-леките за ФИФА, но трябва да започнем да се реаблитираме, за да върнем доверието в нашата организация", заяви шефът на ФИФА.

Припомняме, че една от ключовите теми на конгреса на ФИФА трябва да стане корупционният скандал, в който са замесени деветима членове на организацията.

"Мнозина ме обивняват за този корупционен скандал. Ако хората правят нещо нередно, те ще се опитат да го скрият. Но това ми е работата - да поддържам репутацията на организацията и да намеря път за изход от ситуацията. Трябва да подчертая, че тези, които се занимават с корупция във футбола, са малцинство и трябва да бъдат заловени и наказани", добави Блатер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички