Битката за най-добър вратар в света започва


Битката за най-добър вратар в света започва
Снимка: Getty Images/Guliver

5643 0

Редица звездни имена ще играят тази вечер на "Есприт Арена" в Дюселдорф, където един срещу друг в приятелска среща ще се изправят последните два световни шампиона - Испания и Германия. Може би най-голямата битка обаче ще бъде между двамата вратари, които са считани за едни от най-добрите в света - Давид де Хеа и Марк-Андре тер Щеген. 

Играчи като Тони Кроос, Андрес Иниеста, Тимо Вернер и Диего Коща също ще привклат вниманието, но двамата вратари ще опитат да докажат, че техният отбор е най-добрият в света и двамата са най-добрите на тази позиция, пише Marca. 

Де Хеа е безспорен номер 1 в избора на селекционера на Жулиен Лопетеги, а и след невероятния сезон, който прави с Манчестър Юнайтед е невъзможно да бъде изместен от титулярското място. от Европейското във Франция той играе във всички важни мачове и постът му няма никакво съмнение кой трябва да бъде. Далеч по-различни е сируацията при Тер Щеген, който при други обстоятелства щеше да е резерва на Мануел Нойер, но той в момента е контузен и не е ясно точно кога ще се завърне в игра. Точно това е и моментът за стражът на Барселона да се докаже, че заслужава титулярното място и в националния тим. 

Срещата днес може да се счита като начало на надпреварата за най-добър вратар, само три месеца преди старта на Световното първенство в Русия. Тогава обаче конкуренцията ще се увеличи, като Тибо Куртоа, Уго Лорис, Алисон и Кейлор Навас също ще могат да се докажат пред света. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички