Бекъм купи земя за изграждането на стадиона си


Бекъм купи земя за изграждането на стадиона си
Снимка: Getty Images/Guliver

1665 0

Футболната легенда Дейвид Бекъм и група от инвеститори закупиха земя в Маями за изграждането на стадион за нов футболен клуб.

Очаква се той да се включи в Мейджър сокър лигата на САЩ (МЛС). Земята е с площ от шест акра и се намира в квартал Оувъртаун край Маями ривър.

След закупуването на парцела за стадиона те ще трябва да придобият собственост и на други три акра, за да бъдат извършени промени в инфраструктурата на Маями-Дейд.

"Придобиването отваря вратата за купуването на необходимата земя за проекта от окръг Маями-Дейд на честна пазарна стойност", обявиха от компанията Miami Beckham United (MBU), информира The Guardian.

Детайли по двете сделки не бяха обявени, но според местните медии става въпрос за сума от около 200 милиона щатски долара.

Оувъртаун беше четвърти вариант пред Бекъм и компания, след като плановете за Порт Маями, местността край залата на Хийт и Марлинс парк в Малката Хавана, отпаднаха.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички