Бе един от най-перспективните български футболисти, а сега подписа с отбор от... Гибралтар


Бе един от най-перспективните български футболисти, а сега подписа с отбор от... Гибралтар

35775 0

Един от считаните за най-перспективни български футболисти, играещи зад граница, осъществи любопитен трансфер. Става въпрос за Джошкун Теменужков, познат още като Кун. Той ще заиграе в шампионата на Гибралтар.

Българинът подписа с най-добрия отбор в страната - Линкълн Ред Импс. Тимът е същински хегемон в местното първенство, като е 26-кратен шампион на страната. Теменужков е първото зимно попълнение за отбора.

Договорът му е за половин сезон - до лятото. Преди това Кун се подвизаваше в Самора, където премина през лятото на 2023 година. До 2017 година Теменужков блестеше за Барселона, а след това премина и в Лийдс. Оттогава обаче кариерата му несъмнено търпи спад.

Още: Тъжно: Играл във ФА Къп българин се срина до 4-та лига на Испания

Кун ще играе с номер 9 в Линкълн Ред Импс. Той ще има шанс да дебютира за отбора си на 21 януари. Ето какво сподели българинът по повод трансфера:

Джошкун Теменужков с екипа на Барселона

"Щастлив съм да се присъединя към Линкълн. Чух доста хубави неща за клуба и за мен това е възможност да покажа какво мога и да се адаптирам към това, от което тимът има нужда. Това е нов етап от кариерата ми - изпълнен съм с ентусиазъм, надявам се да радвам клуба".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички