Базел идва в София без звездата си


Базел идва в София без звездата си

2296 0

Сериозни проблеми има Базел преди мача си с Лудогорец. Само 2 дни преди гостуването в София от третия кръг на груповата фаза на Шампионката лига швейцарският първенец не знае дали ще може да разчита на звездата си Марко Щрелер. Таранът на Базел продължава да лекува контузия, заради която не игра и в последния мач на отбора си с Йънг Бойс.

Ветеранът се контузи в предишния двубой от Шампионската лига, който Базел спечели с 1:0 срещу Ливърпул. Тогава именно Щрелер беше точен, но в края на мача напусна. Сега треньорският щаб и лекарите на Базел не знаят дали ветеранът ще се оправи навреме за мача с Лудогорец. Опциите пред Базел за нападател обаче не са толкова много, като в атака тимът има доста млади играчи - Гаши и Емболо, който е едва на 17 години.

По информация от Швейцария всеки ден Марко Щрелер минава специална рехабилитационна програма и процедури, които имат за цел да го вдигнат по-бързо на крака.

"Марко още не се намира в състояние, в което може да издържи интензивни натоварвания. Не знам дали той ще играе с Лудогорец, първо трябва да видим дали въобще ще е готов да се качи на самолета за София", каза треньорът Пауло Соуса за капитана на тима си.

След края на мача наставникът на Базел коментира и представянето на отбора.

"Дори и без някои ключови играчи се представяме добре. Да не забравяме, че още не сме побеждавани у дома. Срещу силен противник като Йънг Бойс спечелихме и това ще даде още по-голяма увереност на момчетата", добави Соуса.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички