Балъков: Германската машина е смазана и работи без засечки


Балъков: Германската машина е смазана и работи без засечки

12152 0

Краси Балъков, наричан Магичния халф, е най-голямата легенда на Щутгарт, а от няколко години вече е и треньор. Той споделя очакванията си от полуфиналния мач на световното първенство между Бразилия и Германия в интервю за вестник "България Днес".

- Г-н Балъков, какви са очакванията ви за полуфинала Бразилия - Германия?

- Очаквам тактически мач. Някой някого ще излъже и в крайна сметка Германия ще победи.

- Казвате "тактически", но Бундестимът си навлече критики, че играе скучен футбол, съгласен ли сте?

- Критиките не ме интересуват. Седем години вече съм треньор, преди това дълги години футболист и знам, че най-важното е да вкараш един гол повече от съперника. Още преди началото на мондиала към отбора на Германия имаше много критики, някои дори не очакваха той да стигне дотук. А ето, виждате, че Йоахим Льов и момчетата му ги опровергаха. Германската машина е добре смазана и работи без засечки.

- В германския лагер се опасявали от твърда игра на бразилците, но те изобщо могат ли да играят твърдо като самите немци?

- Това е футбол, има и твърди единоборства. Играта си има правила и е важно да не се нарушават. Но е работа на съдиите да следят за това. Но да, очаквам здрав мач.

- Контузията на Неймар от какво значение е както за бразилците, така и за германците?

- Много неприятна контузия, още повече в такъв момент. Футболист от класата на Неймар е важен за всеки един отбор, не само за този на Бразилия. Както от тактическа и техническа гледна точка, така и от психологическа, това е тежък удар по състава на Луиш Фелипе Сколари. Като го няма Неймар, ще липсват неговите идеи, отигравания, мисъл, техника. За германците това не е толкова важно, те знаят как биха могли да се справят с него.

- От 20 години сте в Германия, познавате ли Йоахим Льов и някои от националите?

- Да, разбира се, познавам ги всички. С Льов, с помощниците му сме приятели. Чуваме се, виждаме се, понякога търся съвети от него, защото е наистина добър треньор. И понеже го познавам и знам как работи, съм сигурен, че ще стигне до финал и дори ще го спечели.

- Ще има ли драма в Германия, ако отборът отпадне на 1/2- финал?

- Драма - не. Ще се приеме с достойнство. Защото, както ви казах, критиците бяха много и вещаеха отборът да отпадне по-рано, но ето че той жъне победи. Трябваше тези отбори да играят на финал, а сега се получи финал преди финала.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички