Байерн и Реал (М) с по 6 звезди в спора за "Златната топка"


Байерн и Реал (М) с по 6 звезди в спора за "Златната топка"

3029 0

Германският колос Байерн (М) и испанският гранд Реал (М) участват с по 6 от звездите си в спора за "Златната топка". Това стана ясно, след като от ФИФА публикуваха официално имената на претендентите за ценния индивидуален трофей, за който всеки футболист мечтае. Решението кой ще бъде победителят ще направят капитаните и треньорите на националните отбори, както и представители на медиите, избрани от списание France Football.

Наградите на победителите от всички категории ще бъдат официално връчени на специална церемония в Цюрих на 12 януари.

Списъкът от 23-има кандидати за "Златната топка" е съставен от експерти от Футболния комитет на ФИФА, като и от група специалисти от France Football. На 1 декември, на специално шоу, ще бъдат обявени имената на тримата футболисти, които са събрали най-много гласове за изключително ценния трофей.

От баварците за наградата претендират Марио Гьотце, Филип Лам, Томас Мюлер, Мануел Нойер, Ариен Робен и Бастиан Швайнщайгер. "Кралският клуб" е представен от Гарет Бейл, Карим Бензема, Кристиано Роналдо, Тони Кроос, Серхио Рамос и Хамес Родригес. В списъка попаднаха също Диего Коста, Тибо Куртоа и Еден Азар от тима на Челси, Анхел Ди Мария (Манчестър Юнайтед), Златан Ибрахимович (Пари Сен Жермен), Яя Туре (Манчестър Сити), Пол Погба (Ювентус), Андрес Иниеста, Хавиер Масчерано, Лионел Меси и Неймар (всичките от Барселона).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички