Атака на връх Шиша Пангма - целта на спасителния екип за неделя


Атака на връх Шиша Пангма - целта на спасителния екип за неделя
Снимка: БГНЕС

5917 0

Журналистът на "Gazzetta dello Sport" и приятел на Боян Петров - Алесандро Филипини, говори пред Sportlive.bg за спасителната акция, целяща да открие българския алпинист. Той изчезна в опит да покори връх Шиша Пангма, а от няколко дни спасителни екипи се опитват да го открият.

Според информацията на италианския журналист, част от спасителния екип е успял да се добере до лагер №3, където е открита палатка на Боян Петров. Тя е била заровена под снега, а от Боян не е имало следи. Информацията му идва от алпинист, който е част от акцията, предприета за спасяването на българина.

Филипини също така сподели, че в утрешния ден още няколко души трябва да се качат до камп №3, а крайната цел на спасителите в неделя ще бъде достигане до самия връх на Шиша Пангма. Надеждата е, че ще бъде открита категорична следа, която да отведе шерпите и китайските алпинисти до Боян Петров.

По информация на Деян Петков, който е от екипа на Боян Петров, двама шерпи и двама или трима китайци са достигнали Лагер 3. Появилата се информация за намерена част от дреха и шоколад не е потвърдена. Според Деян Петков те не са на Боян.

Петков допълни, че двата хеликоптера са летели в зоната между трите лагера и са направили много снимки. "Проверени са всички снимки от хеликоптерите. На тях няма следа от Боян. За 13 май е планирано да се изкачи върха. Разкопали са много внимателно и самите палатки и отстрани. Търсили са признак, че той е минавал оттам, но за съжаление всичко сочи, че той не е бил във Втори лагер в нито един момент, в никакъв момент след 3 май", каза още Петков.
Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички