Аржентинец прати Бенфика на 1/4-финал в Шампионска лига


Аржентинец прати Бенфика на 1/4-финал в Шампионска лига
Снимка: Gulliver/Getty Images

840 0

Аржентинският плеймейкър на Бенфика Николас Гайтан класира "орлите" към четвъртфиналите в Шампионска лига. Националът беше с решаваща роля за обрата и победата с 2:1 на португалския тим в гостуването на Зенит Санкт Петербург и с общ резултат 3:1 отборът се класира в следващата фаза на най-комерсиалния клубен турнир.

След трудно за руския тим първо полувреме още 13 минути след началото на вторите 45 минути Вилаш-Боаш пусна в игра Шатов и Смолников, а това доведе до раздвижване в редиците на "питърбургци".

Така се стигна до важен гол в 69', след като Жирков асистира на Хълк за 1:0. С това Зенит изравни резултата от първия двубой и заигра по-спокойно, прибирайки се в собствената си половина.

Домакините като че ли очакваха продълженията, когато 5 минути преди края "орлите" стигнаха до гол. Удар на Хименес беше спасен от вратаря на Зенит, но последва добавка от Николас Гайтан, който направи резултата 1:1.

В добавеното време той асистира на Талиска за крайното 2:1, което прати Бенфика напред.

Португалският гранд е третият тим, който се класира за 1/4-финалите, след като това вчера сториха Реал Мадрид и Волфсбург.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички