Аржентина се отказа от контрола заради заплахи към Меси


Аржентина се отказа от контрола заради заплахи към Меси
Снимка: Getty Images/Guliver

1653 0

Националният отбор на Аржентина се отказа от участието си в контролна среща с Израел в Йерусалим, заради покачването на напрежението в дните преди мача. Двубоят трябваше да се играе в събота и да бъде последната проверка на двукратните световни шампиони преди началото на Световното първенство следващата седмица.

Новината за пропадането на мача бе потвърдена от посолството на Израел в Буенос Айрес. "Със съжаление съобщаваме, че мачът между Израел и Аржентина е отменен във връзка със заплахи и провокации към Лионел Меси", се казва в официално съобщение от посолството. В последните дни в палестинския град Хеброн бе издигнат постер с лика на Меси, на който пишеше: "Внимание! Навлизаш в окупирана територия! Застани на страната на човешки права! Йерусалим е столицата на Палестина".

Не става ясно дали въпросният постер е единствената причина за отмяната на мача, но от Футболната асоциация на Палестина изразиха благодарност към Аржентина. "Благодарим на аржентинските играчи, водени от Меси, че отказаха да служат на една неспортна идея. Ценностите, моралът и спортът ни осигуриха победа днес и показаха червен картон на Израел чрез отмяната на мача", заяви Джибрил Раджуб. От Израел отговориха, че Аржентина се е поддала на натиска на "хора, които насяват омраза срещу Израел".

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички