Аржентина сдаде победата в първия си мач в Копата


Аржентина сдаде победата в първия си мач в Копата
Снимка: Getty Images/Guliver

1013 0

Основният фаворит на специалистите за победа в тазгодишната Копа Америка - Аржентина, започна по неубедителен начин участието си в турнира. "Гаучосите" пропиляха аванс от 2 гола, за да се стигне до крайното 2:2 с Парагвай, спечелено от съседите им с гол в последната минута.

Серхио Агуеро изведе Аржентина в резултата в 29-ата минута, след като получи "подарък" от парагвайски бранител, опитващ се да върне топката към вратаря. Нападателят на Манчестър Сити овладя и с диагонален удар прати топката в мрежата.

Сценарият се разви още по-добре за Аржентина, след като в 36-ата минута тимът получи правото да изпълни дузпа. Тя бе дадена заради събарянето на Анхел Ди Мария в наказателното поле, след акция на Меси. Именно звездата на Барселона превърна дузпата в гол и Аржентина поведе с 2:0.

След почивката обаче "светлосините" сдадоха инициативата и бяха наказани. В 60-ата минута ветеранът Нелсон Валдес с мощен шут от границата на пеналта намали до 1:2. За точката в този мач се пребори Лукас Бариос, който в 90-ата минута се разписа за 2:2.

След равенството Аржентина и Парагвай делят второто място в група "В" с по 1 точка. Лидер е Уругвай с 3 точки, а Ямайка е последна.

Следващият кръг изправя фаворита Аржентина и шампиона Уругвай един срещу друг.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички