Аржентина и Меси имат нов национален селекционер


Аржентина и Меси имат нов национален селекционер
Снимка: Gulliver/GettyImages

1536 0

Новият селекционер на Аржентина очаквано е Хорхе Сампаоли. Футболната федерация на южноамериканската страна плати клаузата за разтрогване в договора на треньора със Севиля и тази нощ той беше представен за наставник на "гаучосите".

Той е подписал до лятото на 2022 година, когато е Световното първенство в Катар. Очаква се в този 5-годишен диапазон Лионел Меси да направи последен опит да спечели нещо значимо с фланелката на националния тим, а Сампаоли обяви, че първата му цел е Ла Пулга да се чувства отлично, играейки за Аржентина.

"Просто трябваше да стане треньор на Меси. Искаме най-добрият играч на планетата да се чувства добре тук и важното е да обградим Лео с играчи, които да му помогнат да показва най-доброто от себе си", каза Сампаоли по време на представянето си.

"Говорих с него вчера и е много развълнуван. Това да съм селекционер на Аржентина е сбъдната мечта за мен - мечта, която имам отдавна. Надявам се да постигнем нещо голямо за аржентинския футбол. Искаме да печелим", допълни той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички