"Архитектът" на успеха за Аржентина на Мондиал 2022 напуска поста си?


"Архитектът" на успеха за Аржентина на Мондиал 2022 напуска поста си?
Снимка: Getty Images

759 0

Само преди година аржентинският национален отбор ликуваше със завоюваната световна титла в Катар на Мондиал 2022, след като победи Франция на финала. Сега обаче се говори, че "архитектът" на големия успех може да напусне.

Скалони си тръгва?

Националният селекционер на "гаучосите" - Лионел Скалони, мисли да се оттегли от поста веднага след края на турнира Копа Америка, който ще се проведе през 2024 година, информира журналистът Естебан Едул. 

Скалони се превърна в първия специалист след Карлос Билардо (Мексико 1986, който извежда "Ла Албиселесте" до най-ценното отличие в световния футбол.

Освен Скалони голям принос за успеха имаше и лидерът на "гаучосите" Лионел Меси. Ла Пулга се сработи отлично със своя наставник и изведе него и съотборниците си до големия успех. 8-кратният носител на "Златната топка" бе избран и за най-полезен играч в турнира, а дигайки купата над главата си записа името си във футболната история.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Лионел Скалони с голям жест към звезда на Манчестър Юнайтед.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички