АПОЕЛ (Никозия) на пътя на Ботев (Пловдив) във втория предварителен кръг на ЛнК


АПОЕЛ (Никозия) на пътя на Ботев (Пловдив) във втория предварителен кръг на ЛнК
Снимка: Getty Images

2564 0

Кипърският АПОЕЛ (Никозия) е първият съперник на пловдивския Ботев в Европейските клубни турнири. "Легендите" ще гостуват в първия мач на "канарчетата" на 21 юли, а реваншът е предвиден за седмица по-късно (28 юли).

Според Transfermarkt кипърците разполагат с два пъти по-скъп състав от този на българския отбор - 16.10 милиона в сравнение с 7,81 милиона.

АПОЕЛ е един от най-старите клубове в Кипър. Носител на шампионската титла в страната е рекордните 28 пъти. Печелил Купата и Суперкупата на Кипър съответно 21 и 14 пъти. 

"Легендите" завършват на 3-о място в класирането през изминалия сезон в Кипърското първенство, като по този начин си гарантират участие е Лигата на конференциите

Най-добрите постижения на АПОЕЛ в европейските клубни турнири е участие на четвъртфинал в Шампионска лига през сезон 2011/12.

Интересен факт е, че кипърския тим се е изправял срещу два български през 1985/1986 за Купата на УЕФА срещу Локомотив София  и през сезон 1999/2000 отново в този турнир срещу Левски. И в двата случая крайни победители са нашите представители. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички