Англия - Дания по ТВ: Къде да гледаме полуфинала от Европейското по футбол?


Англия - Дания по ТВ: Къде да гледаме полуфинала от Европейското по футбол?
Снимка: Robin Jones/Getty Images

6640 0

Англия посреща Дания във втория полуфинал на Европейското първенство по футбол. "Трите лъва" нямат допуснат гол вече в седем мача, като изглеждат фаворит за спечелването на трофея. Дания също показа добри мачове и изненадващо стигна полуфиналите.

Англия няма кадрови проблеми и Гарет Саутгейт ще може да разчита на най-силните си футболисти. Капитанът на Англия Хари Кейн пък е само на един гол от изравняване на рекорда на Гари Линекер за най-много голове на европейски и световни първенства. Линекер има 10.

За Дания отсъства само Кристиан Ериксен. Инцидентът с него обаче мотивира скандинавците да покажат най-доброто от себе си и да преодолеят Уелс и Чехия в елиминационната фаза. Млади играчи като Каспер Долберг и Микаел Дамсгор пък заемат водеща роля в тима.

При победа Англия ще достигне до първи финал на европейски първенства в историята си. Досега "трите лъва" са играли финал само на домашното Световно първенство през 1966 г. Дания пък игра финал при победата си на Евро 1992 и оттогава не се класира толкова напред в турнира.

Мачът е с начален час 22:00 ч и ще бъде предаван пряко по Нова телевизия и Диема спорт 3. Ако нямате възможност да гледате срещата, можете да следите двубоя от Евро 2020 НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички