Ал Насър не успя да бие последния, но завърши непобеден в групите на Шампионска лига на Азия


Ал Насър не успя да бие последния, но завърши непобеден в групите на Шампионска лига на Азия
Снимка: Getty Images

942 0

Саудитският Ал Насър завърши наравно в последния си мач от груповата фаза на Шампионска лига на Азия. Тимът от Ел Рияд направи 1:1 в гостуването на таджикския Истиклол и завърши този етап на турнира без загуба.

Саудитците бяха без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който получи почивка, като никоя тяхна звезда, дошла от Европа, не взе участие в мача.

Малко изненадващо, последният в групата поведе в 32-ата минута с първия си точен удар в мача. В ситуацията капитанът Алишер Джалилов получи добро подаване, овладя, нагласи си топката и с ляв крак нанесе удар от далечно разстояние, с който не остави шанс на Наджар - 1:0 в Душанбе.

Гостите стигнаха до изравнителен гол в 50-ата минута на двубоя, когато след атака стражът на Истиклол се намеси на 2 пъти, но при третия опит - удар на Абдулрахман Гариб, нямаше какво да направи, освен да извади топката от мрежата си - 1:1.

В 55' гостите претендираха за дузпа, след като техен играч падна в наказателното поле, но съдията прецени, че няма основание за наказателен удар.

Ал Насър вдигна оборотите в оставащото време, а в атака се включи и Андерсон Талиска. В 61' саудитците регистрираха пропуск - удар на Ал Солайхим премина покрай вратата. В 78' и самият Талиска не се възползва от добра възможност и също стреля покрай вратата на Рустам Ятимов.

Така саудитският гранд завърши участието си в груповата фаза на турнира без загуба - с 4 победи и 2 равенства, и е първи в групата си. Истиклол пък финишира на последната позиция.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички