Аймерик Лапорт развенча митовете за Саудитска Арабия, които Роналдо подкрепя: Не се грижат за нас достатъчно


Аймерик Лапорт развенча митовете за Саудитска Арабия, които Роналдо подкрепя: Не се грижат за нас достатъчно
Снимка: Getty Images

9885 0

Защитникът на Ал Насър - Аймерик Лапорт, се оплака от положението си в Саудитска Арабия. Той разкритикува клуба и първенството, в които премина в края на август 2023 година.

Какви са впечатленията му от лигата и саудитците?

Запитан как са преминали първите му месеци в Азия, испанецът заяви: "Това е голяма промяна в сравнение с Европа, но в крайна сметка всичко опира до адаптацията. Тук не ни улесниха. Всъщност, много играчи са недоволни. Но ние работим върху това всеки ден, водим преговори и гледаме дали ситуацията ще се подобри малко, защото за тях (арабите) това също е нещо ново, тъй като тук има футболисти, играли дълго в Европа. Може би те (клубовете) не са свикнали с това и ще трябва да се адаптират, за да бъдат приемани по-сериозно".

Лапорт се оплака от положението си в Саудитска Арабия

"Ултиматумите за тях нямат значение"

На въпроса какво им липсва, 29-годишният бранител отговори така: "Усеща се във всеки смисъл на ежедневието. Те (саудитците) към всичко се отнасят лековато. Ултиматумите за тях нямат значение. Занимават се със своите си неща. Договаряте се за нещо и те не го правят. Сякаш се борят с теб. Това ми е малко странно и непознато от моя опит в Европа".

Лапорт обясни, че говори от своя опит и не знае какво е положението с останалите звезди от европейския футбол в Саудитска Арабия. Той бе запитан и дали се чувства като играчка, за която саудитците се борят, а като я получат, спират да се интересуват от нея.

"В Европа се грижат по-добре за теб"

"Да, грижат се за нас, но според мен недостатъчно. Тоест в Европа плащат добра заплата, но се грижат по-добре за теб", гласеше отговорът му, цитиран от "AS". Испанецът заяви, че не мисли за напускане на Ал Насър и лигата, но ако нещата продължат да са такива, би се замислил. Според слуховете той и още един играч от Европа обмислят да напуснат Саудитска Арабия. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички