Африкански гранд връща Стоичков в треньорството


Африкански гранд връща Стоичков в треньорството

1814 0

Христо Стоичков е близо до завръщане в треньорската професия. Камата е желан от най-големия гранд в ЮАР Кайзер Чийфс, съобщиха медиите в страната. Камата вече е работил в Южна Африка, но начело на средняка Мамелоди Съндаунс. Той изкара там една година - между 2009 и 2010 г., и бе един от най-скъпоплатените треньори в първенството. Сега му предлагат милион и половина долара годишно плюс бонуси, пише "Всеки ден".

От Кайзер Чийфс били готови да задоволят изискванията му. Клубът е достатъчно добър и финансово стабилен, за да си позволи да дава такива пари на треньора си. В момента Кайзер Чийфс е на първо място в шампионата, далеч пред останалите конкуренти. Въпреки представянето обаче шефовете не са в добри отношения с настоящия наставник Стюърт Бакстър и той е на път да напусне. Христо Стоичков е основен фаворит за поста му. От ръководството смятат, че Камата притежава и треньорски, и лидерски качества, така че се явява идеалният кандидат.

Самият Стоичков бил навит да се върне в треньорството и с радост щял да приеме поканата на Кайзер Чийфс, твърдят от обкръжението му. Футболът, тренировките и мачовете му липсвали безкрайно много, твърдят близки до Камата. В момента той живее в Маями и работи като коментатор в мексиканска телевизия. Там той заработва по 25 000 евро на месец, което е 300 000 годишно. Ако отиде в Африка, ще му дават тройни, че и четворно повече. А и ще се срещне с добрия си стар познайник Путко Мафани, шегуват се запалянковци. Медийният специалист със звучното име стана изключително популярен у нас заради култовото си име. Оказа се, че той е бил пресаташе и в Кайзер Чийфс.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички