Юсейн Болт дочака своя миг и дебютира във футбола (ВИДЕО + СНИМКИ)


Юсейн Болт дочака своя миг и дебютира във футбола (ВИДЕО + СНИМКИ)
Снимка: Getty Images/Guliver

3700 0

8-кратният олимийски шампион в спринтовете на 100 и 200 метра Юсейн Болт смени професията си и сбъдна нова голяма своя мечта. След като на няколко пъти разкриваше, че мечтае да стане футболист, през лятото той започна подготовка, за да постигне целта си.

В началото на август рекордьорът на 100 и 200 метра започна подготовка с австралийския отбор Сентръл Коуст Маринърс и днес изигра първата си среща. Той се появи като резерва във втората част при победата в контрола над дублиращия тим. Ямаецът игра по левия фланг, като създаде доста неприятности на противниковите играчи.

32-годишният бивш спринтьор бе близко и до това да се разпише, но не успя да вкара отбита топка. Той също така направи и един впечатляващ спринт, при който изрита топката и принуди стража на съперника да се намесва. 

След края на срещата, Болт, който игра с №95 на гърба си, разкри, че му липсва физическата подготовка, но очаква да "поправи тази си грешка".

"По време на мача бях много нервен, но след като се появих на терена, това чувство отмина. Трябва да потренирам още малко, ще ми трябват около 2 месеца, за да съм в най-добра спортна форма, а след 4 месеца ще съм един от тези момчета", разкри още Болт.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички