Ван дер Сар разкри какви са двете опции пред Де Лихт


Ван дер Сар разкри какви са двете опции пред Де Лихт
Снимка: Getty Images/Guliver

12490 0

Капитанът на Аякс Матайс де Лихт ще премине в клуб от английската Висша лига или испанската Ла Лига през лятото, разкри изпълнителният директор на холандския клуб Едвин ван дер Сар.

19-годишният централен бранител е един от най-желаните футболисти в Европа, като според някои информации той ще последва съотборника си Френки де Йонг и ще подпише с Барселона, но други го свързват с трансфер в грандовете от Висшата лига. "Френки де Йонг вече е играч на Барселона, а Де Лихт ще заиграе в Англия или Испания. Матайс е в клуба от 12 години и се надяваме да завърши по прекрасен начин този период", коментира Ван дер Сар преди вчерашния полуфинален мач с Тотнъм от Шампионската лига, спечелен драматично от "шпорите".

Директорът на Аякс разкри, че ръководството на клуба ще направи всичко възможно да задържи наставника на тима Ерик тен Хаг и да не продава твърде много от титулярните си играчи. "Надяваме се продадем двама или трима, ако продадем повече имаме алтернативи в Академията, които да ги заместят, но се надяваме да се не се стига до там", обясни Ван дер Сар.

В сряда вечер Аякс отпадна драматично от Тотнъм на полуфиналите в Шампионска лига. Как коментира отпадането треньорът Ерик тен Хаг вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички