ВИДЕО: Легендарен на пистата, легендарен и във футбола - първите голове на Болт


ВИДЕО: Легендарен на пистата, легендарен и във футбола - първите голове на Болт
Снимка: Guliver/GettyImages

3589 0

Легендарният спринтьор Юсейн Болт, който все още държи световните рекорди на 100 и 200 метра, продължава да изумява света, преследвайки голямата си мечта - да стане професионален футболист. И изглежда тя е все по-близо до сбъдването си, след като ямайският феномен вкара първите си два гола в професионалния футбол.

В момента Болт е на проби в австралийския тим Сентрал Коус Маринърс, който тази сутрин имаше контрола срещу Макартър Саут Уест Юнайтед, завършила с успех за тима на спринтьора с 4:0. Болт се развихри през второто полувреме, когато вкара и двете си попадения.

В 57-ата минута той получи пас от дълбочина, надбяга защитник на съперника и с хубав удар с левия крак отблезяза за 3:0. Единадесет минути след това той забоде и втори гол на сметката си след неразбирателство между вратаря на съперниковия тим и бранител, което му позволи да остане сам на празна врата и да вкара за 4:0. Другите два гола в мача бяха дело на отдадения под наем шотландски нападател Рос Маккормак и на Джордан Мъри, като те паднаха през първото полувреме.

"Чувствам се страхотно, след като вкарах два гола в първия си мач като титуляр. Щастлив, че дойдох тук и мога да покажа на света, че се развивам. Желанието ми е да бъда Маринър, да покажа най-добрата си игра и да пробия в отбора", каза след срещата Болт. Въпреки двата гола, един от най-големите треньори в света каза, че спринтьорът е по-подходящ за друга позиция на терена, а не като нападател. Коя е оптималната позиция на Болт според Висенте дел Боске вижте в този материал!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички