Топ български рефер отнесе критики за невидяна дузпа на Испания - Франция


Топ български рефер отнесе критики за невидяна дузпа на Испания - Франция

4767 0

Българският рефер Георги Кабаков получи сериозна критика от испанския анализатор на реферите Итуралде Гонсалес, който коментира спорни ситуации по футболните терени за "AS". Както е известно, един от най-добрите ни съдии беше избран да води ключовия полуфинал между Испания и Франция на младежкото Европейско първенство.

Той можеше да изиграе сериозна роля в крайния изход, след като в 14' подмина категорична игра с ръка на Бало-Туре в пеналтерията на Франция. Кабаков дори не се допита до VAR системата, а само минута по-късно отсъди дузпа за "петлите" - 11-метров наказателен удар, с който отборът поведе.

"Дузпата е чиста и ясно видна от позицията на рефера. Ръката не е прилепена до тялото на играча. Това е грешка както на съдията, така и на тези, които отговарят за VAR - трябваше да му бъде сигнализирано. Това е категорична дузпа", коментира Гонсалес за "AS".

В крайна сметка обаче, грешката както на тези на терена, така и на съдиите зад мониторите, не се оказа решаваща. Испания разгроми Франция с 4:1 и стигна до финал, където ще се бори за първа титла при младежите от 2013 година насам. Междувременно един от големите герои на Испания по време на турнира настоява да остане в Реал Мадрид, въпреки че Зидан не го иска (подробности кой е той вижте в тази статия).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички