Топ 10: Кой треньор е изхарчил най-много за нови играчи?


Топ 10: Кой треньор е изхарчил най-много за нови играчи?
Снимка: Gulliver/GettyImages

4634 0

Любопитна класация се появи днес. Тя разкрива кои са 10-те най-харчещи треньори в големите първенства в Европа. Изненадващо, или не чак толкова е това, че първите две места се държат от Жозе Моуриньо и Хосеп Гуардиола.

Бившият треньор на Реал Мадрид, Интер и Манчестър Юнайтед е първенец в тази класация, като през годините е водил пет отбора, в които е привлякъл общо 59 нови футболисти за сумата от милиард и 50 милиона паунда. Най-много португалецът изхарчи на "Олд Трафорд". Там той пръсна 300 милиона за Пол Погба, Неманя Матич, Хенрих Мхитариян, Фред и Ромелу Лукаку. Освен това той изхарчи още 30 милиона за Алексис Санчес, а Виктор Линдельоф струва на отбора 31 милиона. Преди това той даде още 60 милиона за Лука Модрич и Анхел ди Мария в Реал Мадрид. В Челси пък изхарчи нови 95 милиона за Диего Коща, Вилиан и Сеск Фабрегас. Благодарение на тези си трансфери той спечели 13 отличия, сред които 2 титли от Шампионска лига, три титли на Англия и веднъж триумфира в Ла Лига. 

В тази класация със "само" 20 милиона изостава Хосеп Гуардиола. Най-запомнящите му се трансфери в Барселона са на Златан Ибрахимович, Давид Вия и Дани Алвеш. В Манчестър Сити той пръсна 350 милиона за Рияд Марез, Бернардо Силва, Лерой Сане, Джон Стоунс, Бенжамен Менди и Аймерик Лапорт. 

Третото място е за Масимилиано Алегри с похарчени общо 914 милиона, а след него са Мануел Пелегрини (854 милиона), Карло Анчелоти (842 милиона), Арсен Венгер (591 милиона), Унай Емери (584 милиона), Роберто Манчини (573 милиона), Антонио Конте (572 милиона) и Диего Симеоне (568 милиона).

Любопитно проучване пък показа кои щяха да са най-скъпите играчи в днешно време. Повече за тази любопитна тема може да намерите в тази новина на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички