Тер Щеген: Не е приятно да си резерва в националния отбор


Тер Щеген: Не е приятно да си резерва в националния отбор
Снимка: Getty Images/Guliver

4603 0

Вратарят на Барселона Марк-Андре тер Щеген изрази разочарованието си от факта, че втори избор под рамката на вратата зад Мануел Нойер за националния отбор на Германия.

27-годишният страж бе на резервната скамейка по време на евроквалификациите срещу Холандия и Северна Ирландия миналия уикенд, независимо от това, че неведнъж му беше обещавано от селекционера Йоахим Льов, че ще получи шанс да се докаже през 2019.

„Не е лесно да намеря обяснение за това, което ми се случва“, сподели Тер Щеген пред журналисти на маркетингово събитие в Барселона. „Все още правя всичко по силите си, но това пътуване до Германия беше тежък удар за мен“.


Безспорният номер 1 в Барселона Тер Щеген така и не успя да измести Нойер в германския национален отбор. Той изигра само един мач за Маншафта през тази година – 45 минути в приятелски двубой срещу Сърбия през март.

Льов определи Тер Щеген като „вратар от световна класа“, но заяви в понеделник, че не възнамерява да прави промени на вратарския пост след поражението от Холандия с 2:4.

„Бях в Барселона и проведох дълъг разговор с Марк-Андре, и му обещах, че той ще получи своя шанс в квалификационната кампания“, сподели германският селекционер миналата седмица. В скорошно интервю за германския уебсайт t-online, Тер Щеген заяви, че иска да стане номер 1 под рамката на вратата на Германия, „но не на всяка цена“.

Междувременно се появиха информации, че Барселона се отказва от Неймар, за да "посегне" към друга суперзвезда на ПСЖ (повече по темата четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички