Роналдо завоюва 31-ви трофей в кариерата си, но Меси има повече от него


Роналдо завоюва 31-ви трофей в кариерата си, но Меси има повече от него
Снимка: Getty Images/Guliver

9892 0

Снощи Португалия спечели турнира Лига на нациите, което стана 31-вият трофей за звездата им Кристиано Роналдо в кариерата му дотук. За негово съжаление, това е по-малко от отличията, завоювани от големия му конкурент Лионел Меси. Аржентинецът има 34 трофеи.

Звездата на Ювентус е спечелил тези купи с 5 различни отбора - Спортинг (Лисабон), Манчестър Юнайтед, Реал Мадрид, Ювентус и Португалия. Всичките трофеи на Меси са с екипа на Барселона.

"Eurosport" пише, че в някои статистики отличита на Роналдо са с 2 по-малко, тъй като той не е участвал в мача за Суперкупата на УЕФА през 2016 година, а английската Суперкупа не се смята за официален трофей.

Нападателят 3 пъти е извеждал Португалия до финали на различни турнири - Евро 2004, Евро 2016 и Лига на нациите 2018/19, и е спечелил 2 от тях. В състава на Аржентина Меси стигна до 4 финала в големи турнири и загуби всичките. Става дума за Копа Америка (2007, 2015 и 2016) и Мондиал 2014. А кои са постиженията на Роналдо, които Меси едва ли някога ще задмине, вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички