Роналдо призна, че не е приятел с Меси и заяви: Заслужавам 8 "Златни топки"


Роналдо призна, че не е приятел с Меси и заяви: Заслужавам 8 "Златни топки"
Снимка: Gulliver/GettyImages

6769 0

Кристиано Роналдо смята, че заслужава повече награди „Златна топка" от петте, които вече притежава. В интервю за британската телевизия ITV португалецът говори за съперничеството и отношенията си с големия си конкурент Лионел Меси, непрекъснатото желание да се развива и това, което го мотивира.

Мечтата на Роналдо е да се утвърди като най-великият футболист за всички времена и вярва, че може да го постигне, ако спечели още няколко пъти Златната топка и продължава да печели трофеи на клубно и национално ниво.

„Меси е в историята на футбола. Мисля, че трябва да имам шест, седем или осем награди Златна топка, за да бъда над него. Би ми харесало и смятам, че го заслужавам. Ние не сме приятели с него, но сме заедно на световната футболна сцена вече 15 г. и взаимно се подобряваме", заяви относно аржентинеца Роналдо.

„Аз не преследвам рекорди, а те мен. Пристрастен съм към успеха и не мисля, че това е нещо лошо. Напротив, за мен това е хубаво, мотивира ме. Ако нямаш мотивация, е по-добре да се оттеглиш", продължи нападателят на Ювентус.

Тази вечер Кристиано Роналдо се завръща в Мадрид, където заедно със своите съотборници ще се изправят срещу тима на Атлетико в Шампионска лига. Кога и къде да гледаме големия сблъсък - вижте в този материал на SportLive.bg

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички