Рибери: Ще играя още няколко години футбол и отново ще се върна в Байерн


Рибери: Ще играя още няколко години футбол и отново ще се върна в Байерн
Снимка: Getty Images/Guliver

2379 0

Крилото на Байерн Мюнхен Франк Рибери обмисля да играе още няколко години, след като напусна баварците в края на настоящата кампания, заяви самият той. 36-годишният футболист обяви миналата седмица, че напуска Мюнхен след 12 години в клуба. „Има няколко опции, но все още е рано да се каже какво ще се случи през следващия сезон“, сподели французинът на пресконференция в Мюнхен.

„Но със сигурност ще играя някъде още сезон-два, и след това ще се завърна на 100% в Мюнхен“, добави той. Той не разкри подробности относно това къде смята да играе през следващия сезон. Рибери, който ще се превърне в единственият играч в Бундеслигата, който е печелил шампионската титла девет пъти при успех на неговия тим в последните два кръга, сподели, че е разговарял с ръководството относно вероятен пост в клуба след края на професионалната му футболна кариера.

Французинът се присъедини към Байерн през 2007 и има 21 трофея с баварците, включително Шампионската лига през 2013 и Световни клубни първенства, както и пет пъти Купата на Германия. „Обсъдихме това с клубния президент Ули Хьонес и изпълнителния директор Карл-Хайнц Румениге“, каза Рибери.

„Но, както отлично знаете, всичко може да се случи за две години. Така че, първото нещо за мен, когато приключа, е да се завърна в Мюнхен. След това ще видим“, завърши той. Бившият френски национал ще се присъедини към ветерана Ариен Робен, който също ще напусне клуба след края на сезона. Това ще отбележи и края на ерата на иконичното партньорство „Робери“ на „Алианц Арена“.

Междувременно може да видите най-големите футболни трансфери, които да очакваме през 2019 година (вижте тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички