Ясен е първоначалният списък за Golden Boy 2019, има представител на Първа лига


Ясен е първоначалният списък за Golden Boy 2019, има представител на Първа лига
Снимка: Getty Images/Guliver

2616 0

Публикуваха първоначалния списък от 100 имена за наградата Golden Boy, която торинското издание Tuttosport присъжда всяка година на най-добрия млад играч до 21 години в Европа. С напредването на времето селекцията ще намалява и през декември ще стане ясен новият носител на приза.

Холандският защитник Матайс де Лихт спечели наградата миналата година, като се превърна в първия бранител грабнал приза. В списъка има 25 играчи от Висшата лига, като 16 са англичани. Само двама английски футболисти са печелили наградата - Уейн Рууни и Рахим Стърлинг.

С най-много представители - по петима, са английските Челси и Арсенал, а след тях е Реал Мадрид. Родната Първа лига също е представена благодарение на вратаря на Славия Антонис Стергиакис. Журито е съставено от 30 печатни издания от 20 различни държави.

След края на турнира Лигата на нациите, в който Де Лихт участва за Холандия, защитникът разкри, че е получил любопитна молба от Кристиано Роналдо (подробности четете тук).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички