Откриха черните кутии на самолета на Чапекоензе, следват отговори


Откриха черните кутии на самолета на Чапекоензе, следват отговори

2223 0

Двете черни кутии на разбилия се в понеделник вечерта в Колумбия самолет на боливийската авиокомпания "Ламия", в който пътуваше бразилският футболен отбор "Чапекоензе", са намерени, съобщи губернаторът на департамент Антиокия, Луис Перес Гутиерес, цитиран от Франс прес.

Колумбийското управление за гражданска авиация "Аеросивил" съобщи в Туитър, че негови служители са намерили двете записващи устройства и те били "в перфектно състояние", посочва ДПА.

Колумбийският министър на транспорта Хорхе Рохас каза, че откриването на черните кутии е ключово за изясняване на причините за катастрофата.

Боливийската авиокомпания за чартърни полети "Ламия" е операрила в нарушение на боливийското трудово законодателство. Това заяви боливийското министерство на труда, цитирано от ДПА.

В комюнике за печата министерството отбеляза, че "Ламия" не е фигурирала в задължителния регистър на работодателите и поради това е работела в нарушение на закона, въпреки че е имала валидно разрешително да упражнява дейността си.

"Ламия корпорейшън" е базирана в Санта Крус де ла Сиера в Боливия от януари 2016 г. и е регистрирана като чартърен авиопревозвач, каза боливийското управление за гражданска авиация./БТА

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички