Още една легенда приключи с футбола, Пирло изигра последния си мач


Още една легенда приключи с футбола, Пирло изигра последния си мач
Снимка: Getty Images/Guliver

1967 0

Още един легендарен футболист сложи край на кариерата си, Андреа Пирло изигра последния мач, съобщи официалният сайт на "Ню Йорк Сити".

Още преди месец Пирло обяви, че ще приключи футболната си кариера след края на сезона в Мейджър Лийг Сокър на САЩ. Плеймейкърът е световен шампион с Италия от 2006 година и шесткратен първенец на Италия.

38-годишният италианец се появи на терена в 90-ата минута при победата на тима над "Кълъмбъс" с 2:0. Пирло премина в Ню Йорк Сити през 2015 година от Ювентус, където игра от 2011 до 2015-а. През по-голямата част от своята кариера той носеше екипа на Милан. 

Легендарният Пирло също използва социалните мрежи, за да напише няколко думи за своето сбогуване с футбола. "Не само приключението ми в Ню Йорк идва към своя край, но и моето приключение като футболист също. Искам да благодаря на моето семейство, на децата ми за подкрепата и любовта, която винаги са ми давали. Всеки отбор, за който съм имал честта да играя и с всеки мой съотборник, всички те направиха кариерата ми забележителна. И не на последно място благодаря на всички фенове по света, които постоянно показваха своята подкрепа. Завинаги ще останете в сърцето ми".

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички