Марадона: Моуриньо е по-добър от Гуардиола, ще карам стаж при него


Марадона: Моуриньо е по-добър от Гуардиола, ще карам стаж при него
Снимка: Getty Images/Guliver

1381 0

Аржентинската футболна легенда Диего Марадона изрази мнение, че мениджърът на Манчестър Юнайтед Жозе Моуриньо е по-добър треньор от колегата си Хосеп Гуардиола, който е начело на Манчестър Сити. Към момента "гражданите" са лидери в класирането във Висшата лига, а "червените дяволи" са на осма позиция.

"Мисля, че Жозе Моуриньо е по-добър от Хосеп Гуардиола. На Хосеп трябва да му се признае факта, че приложи правилно знанията, които получи от Йохан Кройф. Въпреки това аз много пъти съм казвал, че Кройф е изобретил тики-така-та. Да играеш такъв футбол е много по-лесно, затова испанецът може да получи всеки играч", коментира Марадона, цитиран от "Marca".

Матич: Моуриньо знае как да спре Манчестър Сити

58-годишният аржентинец, който работи като треньор на мексиканския ФК Дорадос Синалоа, призна, че ще кара стаж при португалеца.

"Бих искал да тренирам клуб в Испания, но трябва да е дългосрочен проект. Аз като треньор трябва да науча много и затова мисля да отида в Манчестър при Моуриньо, за да науча много от него. Защо при Моуриньо? Защото е най-добрият, без съмнение", категоричен бе той.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички