Ла Лига с най-много харчове, но Серия А ги задмина по друг показател на трансферния пазар


Ла Лига с най-много харчове, но Серия А ги задмина по друг показател на трансферния пазар
Снимка: Getty Images/Gulliver

6281 0

С изминаването на всеки трансферен прозорец (най-вече летните) се убеждаваме все повече в лудостта, която завзема футбола. Особено в сравнение с предишните години, когато 30-40 милиона евро биха били предостатъчни за привличането на играч от световна класа. Сега, за да притежаваш футболист от подобен ранг, са необходими суми, в пъти по-големи от упоменатите. Представяме ви милиардите, които са похарчени броени дни след отварянето на трансферния прозорец, както и първенствата, които са най-дейни (с уговорката, че до края на трансферния прозорец има предостатъчно време). 

До този момент са похарчени над 2.2 милиарда евро за треньори и играчи. Испанската Ла Лига притежава най-голям дял от разходите - 681 милиона евро, което е с 200 милиона евро повече от втория в тази своебразна класация - италианската Серия А. Любопитното е, че английската Висша лига е чак на 3-то място, вземайки предвид, че там трансферният прозорец затваря по-рано - на 8-ми август. 

Напълно нормално - клубът, похарчил най-много средства до момента е Реал Мадрид. От "кралския клуб" изразходиха общо 303 милиона евро, привличайки Родриго Гоеш, Едер Милитао, Еден Азар, Лука Йович и Ферлан Менди. "Белите" оставят зад себе си Байерн Мюнхен (118 милиона евро) и Барселона (113 милиона евро). "Каталунците" имат шанс да задминат кръвния враг, тъй като се очаква тепърва да се активизират.

В категорията "брой привлечени играчи" италианското първенство е на върха с цели 71 нови попълнения, като испанското е с 10 по-малко, а германската Бундеслига е с 59 новопристигнали играчи. Премиър лигата изостава значително със своите показатели - 33, докато във Франция са 32. 

Най-скъпият трансфер е този на Еден Азар - 100 милиона евро + още 30, при дадени обстоятелства. За Лука Ернандес Байерн плати 80 милиона евро, а от Барселона се разделиха със сумата от 75 милиона евро за младия Френки де Йонг. Очевидно, белгиецът е най-скъпото попълнение в Испания, като в Англия това е Аарън-Уан Бисака, в Италия - Костас Манолас, Лука Ернандес в Германия и Пабло Сарабия във Франция. 

Клубът с най-много на брой привлечени нови състезатели е Дженоа с 8 (2-ри са Падерборн със 7, а 3-ти Алавес и Верона с по 6). Нападателската е най-търсената позиция - 83 трансферирани играчи, с един повече от защитниците. Най-много от новите попълнения са с испански произход. А кой е последният испанец, направил изключително силен трансфер - вижте в този материал на SportLive. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички