Компани дебютира като играещ треньор, даде си пълни 90 минути на терена (ВИДЕО)


Компани дебютира като играещ треньор, даде си пълни 90 минути на терена (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Gulliver

2646 0

 

Андерлехт допусна домакинска загуба в първия мач под ръководството на Венсан Компани. Тимът на бившия капитан на Манчестър Сити отстъпи с 1:2 на Остенде в мач от първия кръг на белгийското първенство. Мишел Флап даде преднина на Андерлехт в 13-ата минута, но бързо допусна изравняване след попадение на Варгас. Сакала донесе успеха на гостите 15 минути преди края. 
Компани се пусна в титулярния състав, но това не помогна на неговия отбор да се размине със загуба. 33-годишният играещ треньор се завърна в тима, за който игра от 2003 до 2006 г., като престоят му бе свързан с две титли на Белгия. Той игра цял мач, а като резерва влезе друг бивш играч на Ман Сити - Самир Насри. 

Легендата на Манчестър Сити Венсан Компани дебютира като треньор за тима на Андерлехт с домакинска загуба. Защитникът си даде пълни 90 минути на терена, но това не помогна на отбора, който отстъпи с 1:2 на Остенде в мач от първия кръг на белгийското първенство.

Мишел Флап даде преднина на Андерлехт в 13-ата минута, но бързо допусна изравняване след попадение на Варгас. Сакала донесе успеха на гостите 15 минути преди края. Припомняме, че Компани се завърна в отбора на Андерлехт това лято, след като за последно игра в белгийския тим през 2006-а, когато премина на Острова.

В игра се появи и друг бивш футболист на Манчестър Сити - Самир Насри, макар и като резерва. Домакинските фенове посрещнаха изключително топло своя идол и го подкрепяха през целия мач, въпреки допуснатата загуба. "Напусна като принц, завърна се като крал", гласеше огромен транспарант в трибуните.

Междувременно Хосеп Гуардиола отправи остри критики към футболната програма през сезона (подробности четете тук).

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички