Изненадващ играч води в допитването на "France Football" за "Златната топка"


Изненадващ играч води в допитването на "France Football" за "Златната топка"
Снимка: Gulliver/GettyImages

4181 0

Авторитетното френско списание "France Football", което връчва най-ценната индивидуална награда във футбола - "Златната топка", пусна на официалния си сайт анкета с въпрос "Кой заслужава да спечели отличието за 2018 година?". В анкетата вече са гласували почти половин милион души - 433 903, и лидерът към момента е невероятен.

Става дума за звездата на Барселона Лионел Меси, който стана шампион на Испания и спечели Купата на Краля, но тимът му отпадна рано в Шампионска лига (за амбициите на клуба), а неговата Аржентина се провали на Мондиал 2018. За петкратния носител на "Златната топка" са гласували цели 42%. За другия петкратен носител на отличието - Кристиано Роналдо, който е сред фаворитите, са гласували само 8% от читателите.

На второ място след Меси засега е звездата на Ливърпул Мохамед Салах, който, за негово нещастие, не спечели трофей с мърсисайдци, въпреки че стана голмайстор на Висшата лига. На Световното неговият Египет се представи най-слабо от всички тимове - записа 3 загуби. Важно е да се уточни все пак, че египтянинът игра финал в Шампионска лига.

Останалите 27 претенденти са с или 0% подкрепа, или с 1%. Носителят на "Златната топка" за 2018 година ще стане ясен на 3 декември в Париж.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички