Футболният агент Райола е взел 50 млн. евро само от един трансфер

Футболните детективи от Football Leaks не спира с разкритията за едни от на-големите звезди и влиятелни хора в световния футбол. Този път футболният агент Мино Райола влезе в световните издания заради разкритията.

Стана ясни какви комисионни е взел той за едни от най-големите сделки във футбола в последните години. Според информацията агентът е получил от клубовете 49 милиона евро за трансфера на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед през 2016 година.

Планът на УЕФА срещу Суперлигата - повече европейски футбол

Президентите на УЕФА и Асоциацията на професионалните футболни клубове в Европа Александър Чеферин и Андреа Аниели отрекоха категорично да е имал...

От италианския клуб са платили на Райола 27 милиона евро за сключената сделка. За същата сделка агентът пък прибрал 22 милиона евро от Манчестър Юнайтед. Райола обаче имал договорка с Ювентус, а именно, че импресариото ще получи 18 милиона евро, ако успее да продаде френския национал за 90 милиона евро и по 3 милиона евро за всеки следващи 5 милиона, които бъдат добавени към цената на футболиста. 

Интересното тук е, че Райола не е успял да докаже, че няма липса на интереси, но въпреки вътрешно разследване и препоръки от комисията, от ФИФА пренебрегнали и не наложили наказание.

Заради Football Leaks Манчестър Сити може да изхвърчи от Шампионска лига - повече подробности четете тук.

Още по темата

Please select answer!