Футболният агент Райола е взел 50 млн. евро само от един трансфер


Футболният агент Райола е взел 50 млн. евро само от един трансфер

1053 0

Футболните детективи от Football Leaks не спира с разкритията за едни от на-големите звезди и влиятелни хора в световния футбол. Този път футболният агент Мино Райола влезе в световните издания заради разкритията.

Стана ясни какви комисионни е взел той за едни от най-големите сделки във футбола в последните години. Според информацията агентът е получил от клубовете 49 милиона евро за трансфера на Пол Погба от Ювентус в Манчестър Юнайтед през 2016 година.

От италианския клуб са платили на Райола 27 милиона евро за сключената сделка. За същата сделка агентът пък прибрал 22 милиона евро от Манчестър Юнайтед. Райола обаче имал договорка с Ювентус, а именно, че импресариото ще получи 18 милиона евро, ако успее да продаде френския национал за 90 милиона евро и по 3 милиона евро за всеки следващи 5 милиона, които бъдат добавени към цената на футболиста. 

Интересното тук е, че Райола не е успял да докаже, че няма липса на интереси, но въпреки вътрешно разследване и препоръки от комисията, от ФИФА пренебрегнали и не наложили наказание.

Заради Football Leaks Манчестър Сити може да изхвърчи от Шампионска лига - повече подробности четете тук.

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Под лупа


Катарзисът, който може да освободи Левски от всички влияния или да го остави техен заложник

В последните 10 години ситуацията в Левски не е спокойна, а от 2015 година насам се превърна и в истински тревожна,...

Реклама

Най-четени новини


виж всички
Реклама