"France Football" обясни защо не номинира Неймар за "Златната топка"


"France Football" обясни защо не номинира Неймар за "Златната топка"
Снимка: Getty Images/Guliver

2666 0

Вчера списание "France Football" обяви имената на 30-имата номинирани за наградата "Златната топка" за 2019 година. И веднага направи впечатление, че сред 30-те имена липсва това на суперзвездата на Пари Сен Жермен - Неймар. Това се случва за първи път след осем поредни сезона присъствие в списъка.

Редакцията на "France Football" се почувства длъжна да обясни защо бразилецът няма да се бори за най-ценното индивидуално отличие във футбола. Като цяло, причината е в противоречивия сезон, който нападателя изпрати.

На първо място, Неймар често беше контузен през изминалата година, заради което пропусна реванша в осминафиналите на Шампионска лига срещу Манчестър Юнайтед, цялата Копа Америка и началото на сезона в Лига 1.

На звездата не му помогна и фактът, че репутацията му бе разклатена заради несъстоялия се обратен трансфер в Барселона. Друг аргумент против номинирането на бразилеца е поведението му след загубата на ПСЖ във финала на Купата на Франция. Както е известно, тогава той бе провокиран от фен на тима си, в отговор на което Неймар обиди и дори удари привърженика. Вижте в този материал кои са другите големи липси в номинациите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички