Без много игра и на лош терен Юнайтед направи равенство с Ростов


Без много игра и на лош терен Юнайтед направи равенство с Ростов
Снимка: Guliver/Getty Images

2367 0

Манчестър Юнайтед и Ростов завършиха 1:1 в първия мач от 1/8-финалите на Лига Европа в Русия. Хенрих Мхитарян изведе англичаните напред в 35', а в 53' Александър Бухаров изравни.

Мачът се игра на намиращия се в много лошо състояние терен на "Олимп-2" и двата отбора не предложиха атрактивен футбол. Гостите от Манчестър изобщо не впечатли, а през втората част отстъпи инициативата на Ростов. Реваншът е след седмица на "Олд Трафорд".

Юнайтед опита да наложи натиск в началните минути на срещата, но не стигна до опасно положение пред вратата на домакините. Лошият терен определено пречеше на футболистите да показват технична игра. Постепенно Ростов пренесе играта в центъра на терена, където имаше много здрави единоборства. 

През първия половин час от срещата играта бе много накъсана, най-вече заради честите нарушения. Гостите от Манчестър пък губеха прекалено лесно топката, което им попречи да организират нещо по-смислено в предни позиции.

В 35' при първата по-опасна атака за Юнайтед, играчите на Моуриньо откриха резултата. Златан Ибрахимович подаде в наказателното поле и за Мхитарян остана по-лесната задача да прати топката в опразнената врата - 0:1.

Руснаците започнаха второто полувреме доста по-добре и това даде резултат. В 53' Тимофей Калачев със страхотно центриране към Александър Бухаров, който намери пространство в наказателното поле и вкара за 1:1.

В 65' Ерохин имаше възможност и да удвои преднината на домакините. Той достигна до прецизно подаване на границата на наказателното поле и шутира към вратата, но тя мина встрани от лявата греда.

Атаките до края на срещата бяха рядкост, а играчите на Моуриньо с нищо не показаха, че са по-добри от домакините. 

Преди мача 

"Червените дяволи" са големият фаворит за трофея в турнира, а вече имат два спечелени под ръководството на Жозе Моуриньо. Юнайтед замина за Русия без Ерик Байи, Бастиан Швайнщайгер, и Уейн Руни, които няма да играят по различни причини. Добрата новина за Жозе Моуриньо е възстановяването на Хенрих Мхитарян, който пропусна последните два мача заради мускулна контузия.

Ростов обаче показва завидна форма, а в груповата фаза на Шампионска лига победи Байерн (Мюнхен)с 3:2. В състава на Ростов няма сериозни кадрови проблеми, като единствено Сослан Джамаев и Дмитрий Полоз са с леки травми.Руснаците са в серия от 7 мача без загуба във всички турнири.

Съставите:

Ростов: Медведев, Калачов, Мевля, Навас, Гранат, Кудряшов, Нобоа, Гацкан, Ерохин, Бухаров, Полоз

Манчестър Юнайтед: Ромеро, Йънг, Джоунс, Смолинг, Блинд, Рохо, Фелаини, Ерера, Погба, Мхитарян, Ибрахимович

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички