53-годишното проклятие плаши Кирил Десподов: Загуба за ПАОК в Европа


53-годишното проклятие плаши Кирил Десподов: Загуба за ПАОК в Европа
Снимка: Instagram/Despodov

1618 0

Кирил Десподов започна като резерва за ПАОК и се появи в игра в 62-рата минута при поражението с 0:1 от Брюж в първи мач от 1/4-финалния дуел в Лигата на конференциите. Мачът се състоя в Белгия.

Резултатът бе открит още в 6-ата минута чрез Хюго Ветлесен. Домакините определено могат да съжаляват, че не спечелиха по-убедително, тъй като бяха по-настойчивият тим. Бившият нападател на Лудогорец и бивш съотборник с Десподов - Игор Тиаго, пък пропусна дузпа в 78-ата минута.

Така продължава и неговата голова суша - вече 9 поредни мача. В началото той впечатляваше с екип на Брюж и така си осигури многомилионен трансфер в Брентфорд, но след това формата му спадна осезаемо.

Това бе едва втората загуба за ПАОК в Европа през сезона (цели 10 победи и 3 равенства в другите мачове). Предното поражение дойде на миналия етап от турнира - срещу Динамо Загреб. Тогава гърците пак загубиха първия мач (2:0), но след силен реванш продължиха напред.

Обнадеждаващо за отбора е и това, че преди мача с Брюж ПАОК вкарваше средно по 2,4 попадения на мач в Европа през сезона. Белгийците обаче продължиха впечатляваща серия да се разписват първи в 8 от последните си 9 мача в Лигата на конференциите.

Въпреки това тегне и проклятието около ПАОК. От цели 53 години насам гръцки отбор не е съумявал да се класира за финал на европейски клубен турнир, а сега задачата пред Десподов и компания да счупят каръка се усложни.

Реваншът между двата отбора ще се състои след седмица (18.04). Преди това Брюж има важен двубой в белгийското първенство срещу Антверп у дома (14.04), докато ПАОК ще има повече почивка, тъй като няма мач през уикенда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички