5 неща, които научихме от Англия - Франция


5 неща, които научихме от Англия - Франция

1733 0

След контролата Англия - Франция могат да се отбележат няколко неща. Феновете и на двата тима бяха обединени в една кауза , което много рядко се случва в днешно време.

Мачът, завършил 2:0 в полза на Англия, показа също, че Деле Али има рядко срещан талант, а авторът на второто попадение Уейн Рууни все още има бъдеще като капитан в националния. Британският "Телеграф" отбелязва 5 неща, които научихме от срещата Ангия - Франция.

Всички присъстващи на "Уембли" изиграха своята роля

Английкият селекционер Рой Ходжсън, принц Уилям и френският наставник Дидие Дешан се погрижиха за поднасянето на цветя, докато играчите на двата тима се събраха прегърнати в центъра на терена за минута мълчание в чест на загиналите в атентатите в париж. 90 000 зрители пък на "Уембли" изпяха "Марсилезата" - химна на Франция. Всичко това показва, че футболът наистина обединява. 

Феновете и на двата тима бяха на стадиона, за да празнуват, както и за да покажат уважение

Веднага след първия съдийски сигнал, феновете започнаха да се забавляват. Гостите от Франция започнаха да правят многократно мексиканска вълна, а англичаните продължиха с познатите за тях скандирания и песни. Това е показателно, че никой от присъстващите не искаше футболна среща, изпълнена с мълчание и сянка.

"Малкият мръсник" не играе никак лошо

Този мач беше първия с националната фланелка за Деле Али и успя да отблежи. Талантливият полузащитник бе част от формацията на МК Донс, който се подигра с "червените дяволи", побеждавайки ги с 4:0 за Купата на Лигата. На турнира Ауди Къп 19-годишният Деле мушна топката между краката на халфа на Реал Лука Модрич, който преди това блестеше именно в Тотнъм. "Той ми стисна ръката и ми каза нещо от сорта, че съм малък мръсник", разказа Али тогава.

Рууни поднови ролята си като "голямото момче" на Англия

капитанът на Англия се завърна в стартовия състав, но бе премстен по фланговете, което не е неговата традиционна позиция. Въпреки това той успя да отблежи второто попадение, като стреля от воле.

Стоунс трябва да е първи избор за зашитата на Англия

Въпрост тук пред Ходжсън трябва да е само "Кой да партнира на Джон Стоунс?". 21-годишният футболист трябва да е част от състава за Евро 2016. Стоунс не е бъдещето на Англия, а настоящето, от което трябва да се възползва отборът. 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички