20 играчи на Евро 2020 не са били родени, когато Пандев дебютира за РСМ


20 играчи на Евро 2020 не са били родени, когато Пандев дебютира за РСМ
Снимка: Getty Images/Guliver

700 0

В навечерието на Евро 2020 споделяме с Вас няколко любопитни факта за участниците на големия шампионат, чийто общ знаменател са годините. Разкриваме кои са най-старите отбори и играчи на турнира, както и най-младите. Плюс още няколко любопитни факта.

Най-възрастният отбор на Европейското е Швеция, чиято средна възраст е 29,2 г. Най-млади са турците (24,9 г.). Най-младият футболист на турнира е полякът Каспер Козловски. Той е на 17 г., ще стане пълнолетен през октомври. Джъд Белингам от Англия ще навърши 18 на 29 юни.

Друг интересен факт е, че 20 футболисти още не са се били родили, когато Горан Пандев дебютира за националния отбор на Северна Македония - 2001 г. Но Пандев далеч не е най-възрастният участник на Европейското, тази чест се пада на вратаря на Нидерландия Мартен Стекеленбург, който е на 38 г. и 264 дни. Най-младият вратар там е Анатолий Турбин (19 г. и 326 дни).

Най-"старият" полеви играч на Европейското първенство пък е португалецът Пепе, който е на 38 г. и 107 дни. За него това ще бъде четвърто Европейско. Най-възрастният селекционер на турнира е турчинът Шенол Гюнеш, който е на 69 години. Най-млад е Андрий Шевченко - 44-годишен. A ето кои са най-скъпите играч и отбор на турнира. 

Етикети:
Sportlive.bg

Още по темата


Timeout


виж всички
Реклама

Избрано от Бокс


Хулиган, който пасе говеда: Детството на Олександър Усик

Украинецът Олександър Усик е имал бурно детство, което не е изненадващо за един боксьор. Самият той е цитиран...

Реклама

Най-четени новини


виж всички