10 футболисти, завърнали на терена, след като са били в затвора


10 футболисти, завърнали на терена, след като са били в затвора
Снимка: Getty Images/Guliver

6137 0

Знаменитостите и известните личност, каквито са и футболистите, понякога си позволяват да прекрачат границите на закона. Преди няколко дни звездата на Реал Мадрид Хамес Родригес  отнесе глоба заради неподчинение при подаден полицейски сигнал. Колумбиецът беше засечен да кара с над 200 км/ч.

Вече бившият играч на Съндърланд Адам Джоунс пък го грози 10 години затвор по обвинение за сексуален акт с непълнолетна. Британският "Telegraph" представя класация на 10 футболисти, които са били в затвора, но въпреки това са се върнали на света на футбола.

Джоуи Бартън

Бартън е осъждан на общо 10 месеца затвор през неговата кариера, като излежава само 77 дни. През май 2008, когато е в Нюкасъл, той е осъден на 6 месеца затвор, след като е признат за виновен за общо нападение и нарушаване на обществения ред по време на инцидент в центъра на Ливърпул. През юли 2008 той също е осъден на четири месеца условна присъда след признания за нападение, които водят до средна телесна повреда на бившият му съотборник Осман Дабо по време на спор на тренировъчната база. В последствие той участва два пъти за промоция във Висшата лига с Нюкасъл и КПР, както и прекарва един сезон в Марсилия.

Тони Адамс 

През декември 1990 година, Адамс е вкаран в затвора за 4 месеца, след като е хванат да шофира в нетрезво състояние и е установено, че е четири пъти над допустимите граници.

След изтърпяване на половината от наказанието си, Адамс се завръща в Арсенал, където прекарва цялата си кариера.

Лий Хюз

Докато играе за Уест Бромич Албиън през 2004, Хюз е осъден на 6 години затвор, за убийство при катастрофа. Той е незабавно отстранен от клуба.

През август 2007 година, след излежаване на 3 години от присъдата си, Хюз се завръща към професиоанлния футбол с Олдъм Атлетик. За Олдъм Хюз вкарва 25 гола, след което преминава в Нотс Каунти. В момента той е собственост на Форест Грийн.

Гари Крофт

Той става първият футболист, който играе с устройство за проследяване, като това се случва на 15 януари 2000 година на мача между Ипсуич и Суиндън Таун. Преди това той прекарва един месец в затвора, след като му е отнета шофьорската книжка. След Ипсуич, той играе в Портман Роуд до 2002, а след това преминава в Кардиф Сити.

Марлон Кинг

В момента излежава присъда от 18 месеца за опасно шофиране, получена през май 2014. Кинг има три присъди, както и редица други съдебни наказания. През 2009, докато е в Уигън, той е осъден на 18 месеца затвор за сексуално посегателство. Това довежда до прекратяване на договора му. През септември 2010, той излиза от затвора и подписва с Ковънтри Сити. Там той изиграва 29 мача, преди да облече през юни 2011 екипа на Бирмингам.

Люк Мъккормак

През 2008 Мъккормак има договор с Плимут, но той е прекратен след като предизвиква катастрофа, при която загиват две деца. Вратарят е осъден на 7 години и 4 месеца затвор по две обвинения за шофиране в нетрезво състояние и убийство. Той се завръща към футбола през ноември 2012 с екипа на Труро, а през 2013 подписва договор с Оксфорд Юнайтед. В края на сезона е освободен и през май 2013 отново подписва с Плимут, като дори става капитан.

Ян Молби

През октомври 1988 година е осъден на три месеца затвор за шофиране в нетрезво състояние. По това време Молби играе в Ливърпул и клубът застава зад играча си. След като излежава присъдата си, той остава в Ливърпул още осем години.

Джърмейн Пенант 

Това е още един от футболистите принудени да носят устройство за проследяване, докато играе. Пенант е осъден на три месеца затвор заради нарушаване на закона за шофиране. По това време той играе под наем в Бирмингам, като след излежаване на 30 дни от присъдата си, той подписва постоянен договор с клуба. Пенант изиграва един сезон за Бирмингам, а след това преминава в Ливърпул, където остава четири години. Той също така е играл за Сарагоса и Стоук.

Мики Куин

След като нарушава забраната да шофира два пъти в рамките на една година, през 1987 година Куин лежи 14 дни в затвор. Това по никакъв начин не му пречи в същия сезон да стане голмайстор на Портсмут. Куин играе също за Нюкасъл, Ковънтри и други отбори.

Дънкан Фъргюсън

През 1995 Фъргюсън получава присъда от три месеца затвор за нападението си над Джон Макстей от Рейт Роувърс на терена. По това време Фъргюсън играе за Рейнджърс, след това преминава в Евертън. Прекарва и година в Нюкасъл, преди отново да се присъедини към Евертън, където завършва кариерата си през 2006 година.

 

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички