Звездите на Барселона, на които им падна драстично цената


Звездите на Барселона, на които им падна драстично цената
Снимка: Getty Images/Gulliver

21506 0

Сезон 2018/19 приключи с успеха на Ливърпул в Шампионска лига, след като победиха Тотнъм на "Уанда Метрполитана". По този начин мърсисайдци завършиха по брилянтен начин. На другия полюс обаче е Барселона. Каталунците можеха да завършат с требъл, но в края на сезона отборът се провали в Шампионска лига и за Купата на краля срещу Валенския.

Ернесто Валверде има доста проблеми, които трябва да разреши преди старта на новия сезон. Въпреки че Лионел Меси записа страхотен сезон в индивидуален план, то това не може да се каже за някои други ключови играчи, от които се очакваше много повече. А за много и от играчите се стигна до спад в тяхната цена. В следващите редове ще разгледаме и кои са тези играчи.

1. Серхио Бускетс - за разлика от други свои колеги, той имаше по-постоянно представяне, но в рамките на една година трансферната сума, която може да се поиска за него е доста по-малка. През изминалия сезон записа 35 срещи в Ла лига и 12 в Шампионска лига, но за една година вече струва с над 37% по-малко. На 1 юни 2018 година цената му е била 80 млн. евро, а сега е 50 млн. евро. Това обаче се дължи на напредването на възрастта му, като през следващия месец ще навърши 31 години.

2. Луис Суарес - още един играч, чиято цена пада заради годините му. Въпреки че в Ла лига отбележи 21 гола, то в ШЛ от 10 двубоя се разписа само веднъж. Той разочарова в големите мачове, включително и на полуфинала срещу Ливъпрул, като каталунците търсят сериозно негов заместник. За една година цената му се е смъкнала с 28,6% - от 70 млн. евро до 50 млн. евро.

3. Артуро Видал - едно от разочарованията за Барселона, от когото също се очакваше много повече. В 33 мача в Ла Лига се е разписал 3 пъти, като е асистирал за още 7 попадения. При него намаляването на цената е още по-драстична с 57%. От 35 млн. евро до 15 млн. евро.

4. Самуел Умтити - френският национал записа доста слаб и разочароващ сезон. Контузии му попречиха да възвърне най-добрата си форма и бе доста колеблив. Загуби титулярното си място от Клеман Ленгле и записа едва 14 двубоя. В момента струва 45 млн. евро, което е с 25% по-малко от юни миналата година.

5. Жерар Пике - бранителят записа доста добър сезон и едва 0,4 пъти на мач някой е успял да премине през него. Испанският национал е на 32 години и няма дълго да държи това ниво, а цената му вече падна от 50 млн. евро до 35 млн.евро.

А как Лионел Меси лично се зае с операция "Неймар обратно в Барселона" - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички