Зинедин Зидан вече има опит със същата неприятна ситуация в Шампионска лига


Зинедин Зидан вече има опит със същата неприятна ситуация в Шампионска лига
Снимка: Guliver/GettyImages

1975 0

Реал Мадрид никога не е отпадал в груповата фаза на Шампионска лига, откакто формата на състезанието бе променен през 1992 година. През този сезон обаче мадридчани изпитват големи затруднения и имат само точка от първите си два двубоя. 

Въпреки това, Зинедин Зидан е напълно наясно, че ситуацията не е необратима. Той беше част от тима през сезон 2002/03, когато ситуацията беше подобна във втората групова фаза на турнира. Тогава Реал Мадрид стартира със загуба - 1:0 на Сан Сиро срещу Милан и равенство - 2:2 срещу Локомотив Москва на "Бернабеу". В състава по онова време освен Зидан са играчи като Фиго, Раул, Касияс, както и Роналдо.

В третия кръг тогава Реал Мадрид побеждава Борусия Дортмунд в Мадрид с 2:1, записва равенство при гостуването си в Германия, надиграва Милан като домакин, преди да осигури класирането си за следващата фаза в Москва благодарение на гол на Роналдо. На 1/4-финалите тимът на Дел Боске елиминира Манчестър Юнайтед в два фантастични мача, с исторически хеттрик на Роналдо на Олд Трафорд, но на 1/2-финалите белите не успяват да отстранят Ювентус.

Междувременно в Испания вече се появи информация, че Флорентино Перес иска да махне Зидан и е водил преговори с кой да бъде заменен. Ето повече подробности.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички