Зидан прекрати италианската прокоба, Реал Мадрид удари Рома на "Олимпико"


Зидан прекрати италианската прокоба, Реал Мадрид удари Рома на "Олимпико"
Снимка: Getty Images/Guliver

1086 0

Реал Мадрид е с единия крак на четвъртфинал в Шампионска лига, след като днес възпитаниците на Зинедин Зидан стигнаха до важна победа с 2:0 като гост на Рома на "Олимпико".

Кристиано Роналдо изигра решаваща роля за успеха, след като в 57' даде аванс на своите със своя гол №89 в най-комерсиалния клубен турнир. 9 минути преди края на мача резервата Хесе реализира красив гол, с който реши сблъсъка в полза на "белия балет".

Това беше първи мач на Зидан начело на тима в Шампионска лига, както и първи в турнира изобщо от финала през 2014 година, когато беше на резервната скамейка като асистент на Карло Анчелоти.

Първото полувреме не предложи особено интересни голови положения за препълнения "Олимпико". Кристиано Роналдо и Марсело пропуснах две възможности в полза на гостите, докато Ел Шарауи изпусна една ситуация в края на първите 45 минути. Реал Мадрид имаше инициативата, но това така и не бе материализирано в голово съотношение - 0:0.

Втората част определено беше по-динамична, като в първите минути "вълците" натиснаха в опит да изненадат своя съперник. Салах и Ел Шарауи обаче пропуснаха, а в 57' Кристиано Роналдо сложи край на сушата си откъм голове на чужд терен.

Марсело овладя топка на лявото крило и веднага пусна за Роналдо. Той напредна и с прекрасен финт влезе в наказателното поле. Флоренци с отчаян шпагат успя да отклони леко удара на португалеца, но това изигра лоша шега на Счесни, който не успя да спаси топката - 0:1 в полза на "белия балет".

В 67-ата минута Мохамед Салах най-накрая получи топката в наказателното поле и отправи първия точен удар в актива на Рома, но Кейлор Навас нямаше проблеми да улови, след като Тони Кроос укроти полета ѝ.

В 70-ата минута Рафаел Варан за втори път предотврати сериозна опасност в нападателното си поле, след като Салах направи за смях Серхио Рамос и центрира успоредно на голлинията за Един Джеко (заменил малко по-рано Ел Шарауи), но френският бранител на "белия балет" с ключова намеса изби.

120 секунди след това Рома направи нова мощна атака и Джеко върна назад топката за Венкюр, чийто изстрел от около 25 метра профуча застрашително само на сантиметри от гредата на Мадрид. "Вълците" обаче увеличиха риска и се оголиха в защита, като в 74-ата минута Роналдо бе оставен сам в пеналтерията, но с глава по диагонала стреля болезнено близо до страничния стълб в аут.

Между 77-ата и 79-ата бяха пропуснати три отлични шанса - първо Роналдо отляво центрира за Хамес Родригес, чийто изстрел с глава се оказа неточен, но малко по-късно Шчесни парира с увереност прецизен удар на Карим Бензема. Един Джеко пък пропиля великолепна възможност за Рома, пращайки кълбото от външната страна на мрежата.

В 80-ата минута Даниел Карвахал направи грубо влизане в краката на Флоренци и му попречи да стреля, но незнайно защо реферът не отсъди дузпа. Повторенията доказаха, че нарушение имаше.

Реал Мадрид елиминира интригата в 86-ата минута чрез резервата Хесе Родригес, който бе оставен да пробяга десетки метри към пеналтерията отдясно, след което с великолепен изстрел по земя от 15-ина метра да прониже Шчесни - 0:2.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички