Защо Реал Мадрид няма да страда от загубата на Кристиано Роналдо


Защо Реал Мадрид няма да страда от загубата на Кристиано Роналдо
Снимка: Getty Images/Gulliver

3951 0

Продажбата на Кристиано Роналдо от Реал Мадрид в Ювентус за сумата от 105 милиона евро шокира много фенове, но от ръководството дадоха ясен знах, че никой играч не е по-важен от клуба. Да, "белия балет" позволи на играч, който е изиграл 438 мача и е вкарал 450 гола за девет сезона.

Кристиано обаче не е само това. Той има спечелени четири Златни топки, както и четири пъти е печелил Шампионска лига, два пъти титлата в Испания, както и два пъти Купата на Краля.

Тръгването му обаче със сигурност няма да е краят на Реал Мадрид. В клуба винаги се случва така, че големите имена си тръгват, но идват други, които бързо ги заместват. Роналдо Феномена напусна и след него дойде Рууд ван Нистелрой. Гонсало Игуаин, Карим Бензема - за всеки се намира заместник. През последния сезон Карим Бензема и Кристиано Роналдо не бяха играчите с многото голове от предходните кампании, но тимът все пак успя да вкара 94 гола в Ла Лига, а в Шампионска лига единствено Ливърпул се разписа повече пъти.

Ясно е, че португалецът ще остави огромна дупка в клуба, но през последните години се научихме, че на "Сантяго Бернабеу" знаят как да заместват най-добрите. През 2013 в тима преминават Месут Йозил и Гонсало Игуаин, а няколко месеца по-късно идва така чаканата Десета титла от турнира на богатите. По-късно си тръгва и Икер Касияс, заедно с Анхел ди Мария и отборът печели 11 и 12 титла от същата надпревара. Последният подобен случай е с напускането на Хамес и няколко месеца по-късно поредният триумф в Шампионска лига.

Определно в Реал Мадрид ще настъпят загуби от финансова гледна точка, тъй като част от спонсорите ще се оттеглят.

Но не забравяйте кой е шефът в Реал - Флорентино Перес. Човекът, който бе избран през лятото на 2009 година, а няколко дни по-късно обяви трансферите на Кристиано Роналдо и Кака. Бъдете сигурни, че скоро на "Сантяго Бернабеу" ще пристигне ново "галактико" - или Неймар, или Килиан Мбапе.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички