Загледана в Арсенал, Барса едва не се спъна в слабак


Загледана в Арсенал, Барса едва не се спъна в слабак

940 0

Барселона леко подцени съперника си в 25-ия кръг на Примера дивисион Лас Палмас и едва не се опари. Все пак каталунците успяха да победат осемнадесетия в класирането с голове на Луис Суарес и Неймар.

С победата Барселона дръпна с 9 и 10 съответно точки на преследвачите си Атлетико и Реал Мадрид, които обаче са с мач по-малко. лас Палмас не напусна опасното 18-о място, където е закотвен с 21 точки в актива си.

Гостите в сини екипи откриха още в 6-ата минута на мача, когато Жорди Алба поднесе топката на Луис Суарес и уругваецът не сгреши - 1:0.

Бившият тим на българина Спас Делев обаче бързо се добра до изравнителен гол. Това се случи в 10-ата минута, когато Вилиан Жозе бе изведен на чиста позиция и се разписа във вратата на Клаудио Браво.

Барселона все пак успя да поведе отново до почивката, след като в 39-ата минута Варас отби изстрел на Лео Меси, но топката попадна в краката на Неймар, който наказа островитяните.

След почивката Луис Суарес можеше да реши мача, но пропусна от добра ситуация. Към 60-ата минута обаче Жозе можеше да върне своя тим в мача, но късметът не бе на негова страна.

До края Барса можеше да страда още, след като Араухо стреля на сантиметри от левия стълб на Браво. В добавеното време Неймар пък изпусна чудесна ситуация, но все пак отборът му успя да вземе трите точки.

Това бе 32-ри мач поред за каталунците във всички турнири, в който те не познават вкуса на загубата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички