Всичко бе с главата надолу за Атлетико в дома на "прилепите"


Всичко бе с главата надолу за Атлетико в дома на "прилепите"
Снимка: Getty Images/Guliver

5806 0

Шампионът на Испания Атлетико (Мадрид) претърпя първата си загуба за сезона в Примера дивисион. Играчите на Диего Симеоне заслужено загубиха с 1:3 гостуването си на Валенсия. След гръмката победа над Ювентус през седмицата в Шампионската лига, днес Атлетико допусна прекалено много грешки и бе надигран от възвръщащия своя блясък тим на "прилепите", който се изкачи на временната първа позиция в класирането.

Поредицата грешки в "червено-бяло" започна в шестата минута, когато Миранда си вкара безумен автогол. Той не бе притесняван от никого след центриране, но въпреки това отклони с глава топката зад гърба на вратаря Мигел Моя. Валенсия усети, че съперникът е разколебан и го наказа тоново минута по-късно. Андре Гомеш нахлу, Миранда го съпроводи без да се намеси и бразилецът с хубав удар реализира за 2:0, а защитникът на "дюшекчиите" носи вина и за този гол. Кошмарът за Атлетико стана пълен в 13-ата минута, когато Николас Отаменди се разписа с глава отблизо, без да има кой да му попречи. Атлетико не приличаше на себе си и бе развенчан за четвърт час игра.

В следващите минути Атлетико се опита да се върне в мача. Първата стъпка бе попадение на Марио Манджукич в 29-ата минута след центриране на Тиаго Мендеш. Ключовият момент в мача дойде в 45-ата минута. Хосе Гая от домакините игра с ръка и главният съдия отсъди дузпа за Атлетико. Неясно по каква логика за изпълнител бе определен левият бек Гилерме Сикейра и естествено той пропусна, след изключително слаб удар. Тук устремът на Атлетико приключи след безумното решение на Диего Симеоне.

През второто полувреме Валенсия успокои темпото и спокойно доигра мача, а след изпуснатата дузпа Атлетико отново се върна в посредствено русло. За капак на всичко в 90-ата минута резервата Алесио Черчи бе изгонен за втори жълт картон.

Валенсия има 17 точки в актива си, Атлетико остава трети с 14.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

В мач с 6 гола: Да вкараш с ЦСКА срещу Атлетико Мадрид на 34 години (ВИДЕО)

Най-възрастният голмайстор в историята на ЦСКА е Тодор Янчев, който на 37 години, 4 месеца и 10 дни се разписва...

Реклама
Най-четени новини

виж всички