Всички пътища на Левандовски водят към Мадрид, но на каква цена?


Всички пътища на Левандовски водят към Мадрид, но на каква цена?
Снимка: Guliver/GettyImages

2239 0

Роберт Левандовски е постигнал договорка с Реал Мадрид за трансфер през лятото. Тази инфорация съобщи традиционно близкият до Барселона вестник "Mundo Deportivo", но това не е единственият случай, в който полският таран е свързван с преминаване на "Сантиаго Бернабеу". Трансфер се очакваше още през миналото лято, но тогава ръководството на Байерн Мюнхен категорично отказа да преговаря за правата на нападателя.

Ситуацията от тогава насам обаче е коренно различна. Това лято се явява последният вариант за Левандовски да премине в европейския клубен шампион, тъй като в Реал нямат интерес към играчи над 30 години. Ръководството отдавна се пренасочи към привличането на играчи до 26-годишна възраст, но заради класата на поляка ще бъде направено изключение. Самият той мечтае да играе на "Бернабеу", а единствената въпросителна е колко пари ще струва това  "удовоствие" на Реал Мадрид.

Левандовски е на 29 години, като има договор до лятото на 2021 година. Това е и причината нападателят да смени агента си и да назначи на поста Пини Захави, който да води преговорите за изходящ трансфер на Левандовски. Заради по-напредналата си възраст трансферът на поляка със сигурност няма да надвиши сумата от 110 милиона евро, но дори тя е твърде висока за ръководството на Реал Мадрид. "Кралете" ще се опитат да преговарят за сума между 70 и 90 милиона евро, разчитайки на добрите взаимоотношения, които двата клуба установиха през годините. Свидетелство за това разбирателство между ръководствата на двата гранда е фактът, че през миналото лято Хамес Родригес премина на "Алианц Арена" под 2-годишен наем с клауза за откупуване на стойност 40 милиона евро. Към Реал имаше по-добри оферти за колумбийския ас.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички