Всички грандове се наредиха за Мартин Йодегор, но какъв е сатутът му в Реал Мадрид?


Всички грандове се наредиха за Мартин Йодегор, но какъв е сатутът му в Реал Мадрид?
Снимка: Guliver/GettyImages

6691 0

От началото на сезона погледите в испанската Ла Лига са насочени към Мартин Йодегор - момчето чудо от Норвегия, което беше обявено за трансферен провал на Реал Мадрид, когато "кралете" решиха да платят 5 милиона евро за невръстния плеймекър. След няколко тежки години в Холандия обаче, младокът успя да натрупа необходимата физическа подготовка и се завърна в Испания, където в момента блести за Реал Сосиедад. 

От началото на сезона Йодегор е феноменален в ролята си на атакуващ халф, като движи играта на тима си по прекрасен начин, а вече два гола и две асистенции на своята сметка, въпреки че не това е основната му роля в тима. Личат подобрена техника, висока скорост и остър ум на терена, като подаванията са му от много високо качество, а това не остана незабелязано. 

Арсенал и Манчестър Сити вече потриват ръце и са убедени, че могат да привлекат Йодегор през идното лято. Други клубове от Англия също се интересуват сериозно от играча, а това важи и за Байерн Мюнхен, Интер и дори Ювентус. Всички те обаче трябва да се споразумеят по някакъв начин с Реал Мадрид и Йодегор, а това изглежда трудна мисия. 

"Да, може да съм под наем в Реал Сосиедад, но целта ми е да играя за Реал Мадрид. Искам да се завърна там и да се докажа", сподели плеймейкърът в едно от последните си интервюта за вестник "Marca". Той сподели, че разбира решението на ръководството да го праща под наем и призна, че това му е помогнало много в развитието като футболист. 

"Кралския клуб" пък със сигурност няма намерение да продава 21-годишния феномен. Само преди година той подписа нов 5-годишен контракт, а Реал Мадрид проявява сериозно търпение към него с идеята да се развие максимално добре преди да попадне в звездната селекция, с която разполага испанският колос. Скаутите на клуба са в екстаз от развитието на норвежеца, а през лятото не бяха привлечени нови играчи в полузащитата на Реал именно с идеята в скоро време Йодегор да се превърне във важен играч на отбора. 

В самия контракт на футболиста със Сосиедад не фигурира клауза за откупуване, докато Йодегор е обвързан с Реал Мадрид поне до лятото на 2023 година - достатъчен атестат, че няма скоро да се разделя с "кралския клуб". 

Докато норвежкият ас се представя на ниво за новия си тим, "белия балет" се представя посредствено през сезона, а във вторник вечер едва се добра до равенство 2:2 срещу Брюж. Още по-голяма изненада беше фактът, че Зинедин Зидан извади Тибо Куртоа още на почивката (причината за това четете в тази статия)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички