ВИДЕО: Класата на Барселона надделя над вярата в чудото на Арсенал


ВИДЕО: Класата на Барселона надделя над вярата в чудото на Арсенал

1787 0

Арсенал можеше да осъществи един от най-големите обрати в историята на футбола, но възпитаниците на Арсен Венгер направиха куп пропуски срещу Барселона и в крайна сметка благодарение на прекомерната си класа каталунците стигнаха до успех с 3:1 и отстраниха "артилеристите" от Шампионска лига с общ резултат 5:1.

"Артилеристите" бяха по-дейният отбор и имаха много положения през целия двубой, но ги пропиляха, а класата на Меси, Неймар и Суарес си каза думата и Барселона закономерно спечели двубоя, реализирайки по-голямата част от положенията си.

Пръв се разписа Неймар, който беше точен в 19'. Изравнителният гол падна в 51' след чудесен удар на Елнени. Последваха няколко пропуска преди Суарес да сложи точка на спора с красиво попадение в 65'. В заключителните минути и Лео Меси се разписа, фиксирайки крайното 3:1 в мача и 5:1 в осминафиналния сблъсък.

Така Барселона продължава защитата на трофея си от миналата година, докато в същото време Арсенал за поредна година отпада още в осминафиналите на турнира.

Барселона излезе почти изцяло в титулярен състав, като единственият отсъстващ беше Жерар Пике. На негово място почна Жереми Матийо, а титулярното нападение на домакините се завърна за пръв път в пълния си блясък от първия мач насам - Меси, Неймар и Суарес.

Арсен Венгер пък заложи на експериментален състав с включването на Илуоби в стартовия състав, заедно с Уелбек, Елнени и Матийо Фламини. На вратата отново беше Давид Оспина, а "артилеристите" изиграха отличен двубой в тази селекция и затрудниха максимално своя домакин.

От самото начало "артилеристите" имаха две страхотни положения, но ги пропиляха, а постепенно Барселона овладя играта и стигна до страхотно положение в 18'. Тогава Неймар изведе Меси сам срещи Оспина, но вратарят успя да избие в корнер.

Само минута по-късно обаче се стигна до гол. Суарес получи топката дълбоко в половината на Арсенал, успя да събере 4-ма души около себе си и със страхотен пас изведе Неймар сам срещу вратаря на гостите - 1:0 за каталунците. При попадението обаче останаха сериозни съмнения за засада на Суарес.

До края на полувремето Барселона обаче можеше да пострада много сериозно. Илуоби се отчете с два немислими пропуска от отлични позиции за своите, а при един случай беше фаулиран от Масчерано в наказателното поле. С пропуски се отчетоха още Суарес и Уелбек, а Арсенал като по чудо не изравни резултата - 1:0 до почивката.

След нея "артилеристите" продължиха да редят пропуск след пропуск, като най-фрапантен беше този на Алексис Санчес, който след отлично центриране стреля с глава от едва 4 метра. Чилийският ас на гостите обаче не съумя да уцели вратата.

Все пак очакваният гол във вратата на Тер Щеген падна. В 51' Санчес проби отдясно и пусна подаване за Елнени вдясно от дъгата на наказателното поле. Новото попълнение на Арсенал стреля прекрасно и с точен удар в сглобката изравни резултата - 1:1.

Последваха нови силни минути за Арсенал и няколко пропуска, като гостите действително изглеждаха като по-добрият отбор. Всичко за тях обаче приключи в 65'. Тогава при центриране на Дани Алвеш Луис Суарес стреля брилянтно от воле и прати топката в обратния за Оспина ъгъл и даде нов аванс на своите - 2:1. 

Още в ответната атака Дани Уелбек уцели греда. В опит да обърне двубоя Арсен Венгер заложи на Жиру и Уолкот в нападението на своите, оставяйки на терена Санчес и Йозил. В 79' резултатът едва не беше изравнен, след като Санчес стреля от пряк свободен удар и Тер Щеген изби. При добавката Жиру можеше да се разпише, но стреля право в немския вратар.

До края на срещата Уолкот изпусна още едно положение, а в заключителните минути Меси с красив удар в наказателното поле вкара още един гол - 3:1 в полза на каталунците и край на мача.

 


All Goals HD - Barcelona 3-1 Arsenal - 16-03-2016 by Bundes_Liga

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички